martes, 18 de junio de 2013

La recepta de la "Sopa Negra" , un plat deliciós!!



L'ús de la sang, per fer les famoses sopes negres, és normal en les cuines del món; també en la cuina celtibèrica i la ibèrica. No obstant això, avui no és possible els seus ús, per la qual cosa proposem un succedani.

150g de botifarra negra
2 cebes mitjanes
100g de faves
250 ml d’aigua
Oli
Herbes variades, del tipus provençal
Sal

Primer es pelen i es tallen les cebes en brunoisse, es sofregeixen en una cassola, amb el foc molt baix, durant quinze minuts, removent de tant en tant.  Es pica la botifarra molt fina, s'afegeix a la cassola i es cou deu minuts més, a foc lent també. Una vegada fet, s'afegeixen les herbes provençals i la sal.

D'altra banda, es bullen les faves (que s'han deixant en remull durant 48 hores amb aigua embassada , per evitar que el clor les endureixi) durant noranta minuts. Les bullim amb una cambra de litre tapada. Quan ja ho tenim tot, afegim les faves i la mateixa aigua amb que s'han cuit el sofregit i la botifarra negra. Deixem que es cogui tot, a foc lent, durant cinc minuts més.

Se serveix amb una escudella alta o plat de sopa.

Aquest plat, naturalment es cuinava amb sang; com actualment no és possible, proposem succedani de la botifarra negra, que ja porta sang i, per tant, li dóna el color negre característic.

Font:



No hay comentarios:

Publicar un comentario